Managed hosting door True

HP Proliant-servers met Opteron snel leverbaar

HP verraste gisteren met de aankondiging van 32/64-bit Proliant-servers. De reeks met x86-processoren wordt per direct uitgebreid met de AMD Opteron en straks de Intel Nocona. Welke Opteron-modellen er komen is inmiddels bekend.

Vrijwel meteen leverbaar is een Proliant met twee Opteron-processoren. Volgens Carol Hess-Nickels, directrice van de Europese HP-divisie die x86-servers levert en ontwerpt, gaan vooral geheugenintensieve toepassingen profiteren van de betere prestaties ervan. Daarnaast acht ze deze server geschikt voor 'web-toepassingen'.
 
Volgend kwartaal komt er een variant met vier Opteron-processoren en 64 gigabyte werkgeheugen. Vervolgens verschijnt rond de zomer ook een blade-server met de 32/64-bit chip.
 
Hess-Nickels verwacht over een paar weken de resultaten van proeven van erp-fabrikant SAP, die de prestaties wil meten van een Proliant met vier Opteron-processoren. Die server doet het 5 tot 40 procent beter dan een met een 32-bit processor. Dat verschilt per toepassing, zegt ze.
 
Zodra de Nocona van Intel beschikbaar is, gaat HP Proliant-servers ermee inrichten. "Deze aankondiging is niet ingegeven door de komst van Intels Nocona", reageert Hess-Nickels. "Er was maar weinig vraag naar 32-bit chips met 64-bit uitbreidingen. Wij hielden die servers dan ook in het lab. Nu is er wel vraag, daarom doen we deze aankondigingen."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 27 februari 2004.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.