Managed hosting door True

Beveiligingstechnologie voor Nokia-platform

Internetbeveiliger Symantec gaat samenwerken met Nokia om een secure client te ontwikkelen voor zakelijke Nokia-apparatuur. Er wordt gestart met het Nokia 9500 Communicator platform.

Symantec wil een volledig geïntegreerde oplossing voor internetbeveiliging aanbieden voor de mobiele apparatuur van Nokia, met antivirus-software, firewall-technologie, updating services en gecentraliseerd 'over-the-air' beheer. Symantecs belangrijkste beveiligingstechnologieën zorgen voor een extra laag bescherming op de Nokia-apparatuur.
 
"Veel klanten geven aan dat beveiliging een belangrijke voorwaarde is voor de acceptatie en brede inzet van mobiele computing-oplossingen", zegt John Schwarz, president en chief operating officer van Symantec. "Met het groeiend gebruik van draadloze oplossingen door zakelijke gebruikers zien we dat bedrijven op zoek zijn naar mobiele platformen die in overeenstemming zijn met hun beveiligingsbeleid."
 
IDC verwacht dat de geconvergeerde mobiele markt met meer dan 800 procent zal toenemen tot 2007. Uit onderzoek blijkt ook dat beveiliging de belangrijkste zorg is van it-managers wanneer ze overwegen om gebruik te maken van een mobiel netwerk in de onderneming.
 
De Symantec-oplossingen voor de Nokia-apparatuur zullen worden ontwikkeld voor het Symbian besturingssysteem. De beschikbaarheid van de oplossing zal gelijk lopen met de beschikbaarheid van het Nokia 9500 Communicator Platform. Voor die tijd wil Symantec de beveiligingsoplossing demonstreren aan geïnteresseerde bedrijven en telecomdienstverleners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.