Managed hosting door True

Oracle drijft onderminister Pate tot wanhoop

 

Oracle heeft deze week nog enkele afspraken met het Amerikaanse ministerie van Justitie in de hoop onderminister Hewitt Pate ervan te overtuigen dat de overname van Peoplesoft door moet gaan.

Pate staat erom bekend dat hij voor een grote overname gesprekken voert met beide partijen. De uitspraak van Pate wordt op 2 maart verwacht, maar bronnen rondom het ministerie denken dat de uitspraak eind deze week al bekend zal worden, aldus de nieuwssite van Yahoo.
 
De anti-trustgemeenschap verwacht dat Pate tegen de overname stemt. "Oracle trekt alles uit de kast en drijft hem tot wanhoop", aldus een anti-trustexpert. Ondanks dit standpunt denkt een aantal advocaten dat het toch mogelijk is dat Oracle op het laatste moment zaken aanpast, waardoor het geen toestemming van Pate meer nodig heeft. Eén van die scenario's is dat Oracle een deel van zijn enterprisepakket verkoopt aan een kleiner softwarebedrijf dat zich richt op het middensegment in de applicatiemarkt. Daarmee zou een extra concurrent ontstaan en Peoplesoft's argument dat er na de overname nog maar twee spelers (het nieuwe Oracle en SAP) overblijven onderuit halen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257669). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×