Managed hosting door True

IBM consolideert chip- en serverdivisies

IBM voegt zijn divisies voor chips enerzijds en servers en opslag anderzijds samen in één nieuwe tak. Het bedrijf wil zo meer samenwerking en efficiëntie bereiken tussen de twee takken.

Deze consolidatie resulteert in de nieuwe Technology and Systems Group, bestaande uit de huidige Technology Group en de Systems Group. De twee zittende directeuren, respectievelijk John Kelly en William Zeitler, krijgen gezamenlijk de leiding over de samenvoeging. Ze overzien elk hun oorspronkelijke terrein, aldus de Amerikaanse woordvoerder Chris Andrews.
 
Andrews omschrijft de samenvoeging als een eenvoudige herziening van de organisatiekaart en de interne rapportagelijnen. "Het doel is dat de twee bedrijfstakken beter op elkaar afgestemd zijn en ook hechter samenwerken. Dat levert een grotere efficiëntie op, zowel intern als extern."
 
Critici stellen al langer dat IBM's technologiedivisie teveel op eigen houtje producten ontwikkelt, zoals de Power-pc 970-processor die Apple gebruikt onder de naam G5. De systeemdivisie zou die vervolgens gebruiken om weer eigen producten te ontwikkelen.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 6 februari 2004.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.