Managed hosting door True

Belgische it-sector in nieuwe organisatie

 

Bedrijven uit de informaticasector in België worden voortaan vertegenwoordigd door één organisatie: Agoria IT-Solutions, een nieuwe sectorfederatie in de schoot van Agoria.

Agoria IT-Solutions groepeert zowel bedrijven uit de wereld van de it-diensten en -consulting als de producenten van hard- en software. "De fusie van de voormalige deelsectororganisaties Agoria Insea en Agoria Bita lag eigenlijk voor de hand", leggen Philippe de Wouters (Callata... & Wouters) en Johan Deschuyffeleer (HP), co-voorzitters van Agoria IT-Solutions, uit. "Het is duidelijk dat de activiteiten van it-bedrijven niet meer in specifieke vakjes onder te verdelen zijn en er dus veel overlappingen bestaan. Ook de acties die beide deelsectororganisaties voerden lagen erg dicht bij elkaar."
 
Agoria IT-Solutions gaat zijn werking rond vier grote thema's opbouwen: 'de kennismaatschappij', 'de marktontwikkeling', 'de medewerkers' en 'het imago van de sector'. De nieuwe sectororganisatie benadrukt ook dat zij allerlei soorten bedrijven wil verenigen: zowel grote als kleine ondernemingen, zowel filialen van multinationals als particuliere ondernemingen en zuiver Belgische bedrijven. Momenteel zijn ongeveer honderd bedrijven lid van Agoria IT-Solutions, maar de organisatie wil actief werken om dat aantal te verhogen.
 
Op de agenda van 2004 staat alvast een onderzoek naar de extra mogelijkheden van de elektronische identiteitskaart.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257485). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.