Managed hosting door True

Nieuwe worm kan Sobig-proporties aannemen

 

Er is een nieuw wormvirus gesignaleerd dat door beveiligingsexperten wordt vergeleken met het beruchte Sobig virus.

De nieuwe worm, 'Bagle-A' genaamd, dook zondag voor het eerst op in Australische mailboxen en verspreidt zich razendsnel. Bagle-A wordt verspreid via een e-mail met een .exe-attachment, dat het bericht na opening doorstuurt naar de e-mailadressen op de computer van het slachtoffer. Bovendien installeert het virusbestand een Trojaans paard, waardoor hackers zich via een 'achterdeurtje' toegang kunnen verschaffen tot de getroffen computer. De schaarse tekst in de e-mail bevat het woordje 'test', waardoor het bericht lijkt op een onschuldige e-mail van de it-beheerder.
 
Het feit dat het nieuwe virus een vervaldatum kreeg ingebouwd, kan er volgens beveiligingsspecialisten op wijzen dat er na die datum andere en meer gevaarlijke versies zullen komen. Zo ging het immers ook met het beruchte Sobig-virus, dat vorig jaar wereldwijd voor massale opstoppingen zorgde op e-mailnetwerken. In het beste geval dooft deze nieuwe worm echter inderdaad uit op de voorziene vervaldatum, 28 januari.
 
Wie vreest dat zijn computer besmet is door het Bagle-A virus, moet in zijn Windows System Directory zoeken naar een bestand met de naam bbeagle.exe.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257165). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×