Managed hosting door True

Apple zet Rendezvous in voor grids

Apple begeeft zich ook op het gebied van grid computing. De Mac-maker heeft zijn Rendezvous-technologie voor het automatisch vinden en configureren van randapparatuur aangepast.

Rendezvous is vergelijkbaar met de - nog altijd niet van de grond gekomen - Jini-technologie (http://www.computable.nl/artikels/archief9/d03ra9bt.htm) van Sun Microsystems. De achterliggende gedachte komt overeen met het doel van webdiensten, waarbij systemen, apparaten en applicaties aan het netwerk melden wat zij te bieden hebben. Apple introduceerde zijn technologie eind 2002 (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d36rr2xb.htm) in de Jaguar-opwaardering (versie 10.2) van zijn besturingssysteem Mac OS X.
 
Nu breidt het de functionaliteit ervan uit. Op de Macworld-beurs in San Francisco gaf het gisteren een voorbeschouwing van zijn Xgrid-technologie, ontwikkeld door de Advanced Computation Group (http://www.apple.com/acg) van het bedrijf. Xgrid is een clusteringtechnologie die Mac-computers automatisch detecteert middels Rendezvous en - indien toegestaan - opneemt in het reken-grid. Xgrid voorziet ook in beheer van het gedistribueerde cluster, dat zich natuurlijk ook fysiek in hetzelfde rek kan bevinden.
 
Apple biedt online al een béta-versie aan van het demonstratieprogramma (ftp://ftp.apple.com/developer/Tool_Chest/Xgrid1.0.dmg.bin), inclusief een testapplicatie voor Blast (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/BLAST/). Dat grid-systeem is opgezet op genensequenties uit te rekenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.