Managed hosting door True

Getronics past bestaande vertrekregeling aan

 

Getronics versobert de vertrekregelingen voor topbestuurders. Dat schrijft de, naar personeelsaantallen gerekend, op drie na grootste ict-dienstverlener in een brief aan FNV bondgenoten.

Het bedrijf zal zich houden aan de aanbevelingen van de commissie Tabaksblat. De brief is gisteren op de website gepubliceerd.
 
Op voorhand, schrijft de ict-dienstverlener, worden met de huidige bestuurders geen vertrekregelingen afgesproken zoals in het verleden aan topbestuurders zijn afgesproken. Met de huidige topmannen, algemeen directeur Axel Rückert en financieel directeur Klaas Wagenaar, is een honorering overeengekomen "die past bij de fase waarin de onderneming zich in februari 2003 bevond."
 
De brief geeft ook wat meer details over de overeenkomsten die zijn gesloten met de voormalige twee topbestuurders Peter van Voorst en Jan Docter.
 
De vakbond had gedreigd het bedrijf voor de ondernemingsrechter te slepen wegens wanbeleid. Indertijd stelde Carla Kiburg, die namens de bond overlegt met de dienstverlener: "Er worden mensen ontslagen bij Getronics en tegelijkertijd ontvangen topmanagers hoge beloningen. Dat gaat niet samen."
 
Die procedure blaast de bond af. Ook het dreigement naar KPN is teruggenomen. De bond overweegt wel bij meer bedrijven de topsalarissen ter discussie te stellen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/249509). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×