Managed hosting door True

Cipiers 'ingeroosterd' met Belgische software

 

Leuvense ict-dienstverlener Ardatis implementeert een oplossing voor roosterplanning bij de Nederlandse gevangenissen.

Ardatis heeft de opdracht om bij het Nederlandse Departement Justitiële Inrichtingen (DJI), ten behoeve van alle Nederlandse gevangenissen, zijn software SP-Expert te implementeren. SP-Expert zorgt voor de personeelsplanning en de premieberekening (zoals het recht op overuren en nachtpremies) van alle 16.000 medewerkers van de Nederlandse gevangenissen. Het programma wordt bovendien geïntegreerd met salarisberekening en personeelsbeheer.
 
Het omvangrijke project ging van start in juli 2002 en sinds begin september dit jaar live voor een aantal inrichtingen. Eind 2004 moet het systeem geïmplementeerd zijn bij alle penitentiaire instellingen.
 
"Met SP-Expert kunnen de Nederlandse gevangenissen de complexiteit van hun personeelsplanning optimaal opvangen; zo kunnen ze bijvoorbeeld een vakantieregeling opstellen in functie van het noodzakelijke aantal personeelsleden met bepaalde vaardigheden. Daarnaast kunnen ze hun maandelijkse planning opstellen via tal van planningsmethodieken, gaande van een cyclische planning tot een volledig automatische workload driven planning", vertelt Koen Somers van Ardatis.
 
"Voor de Nederlandse gevangenissen was dit automatiseringsproject nodig omdat ze hun organisatie aan het veranderen zijn naar een meer flexibele aanpak. SP-Expert biedt hen het voordeel dat ze ook zonder maatwerkinvestering later nog gemakkelijk de parameters van het programma kunnen wijzigen als dat nodig is. We verwachten dat dit de beheerkosten hierdoor substantieel verlaagt. Bovendien moeten de meer uitgebreide planningsmogelijkheden ook zorgen voor een forse verlaging van de personeelskosten. Met de managementinformatie die beschikbaar komt kan meer sturing worden gegeven aan het personeelsbeleid."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/249409). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×