Managed hosting door True

Bellen naar mobiel wordt goedkoper

 

De prijs voor het bellen van een vaste telefoon naar een mobiel toestel daalt vanaf 1 januari met 20 procent. Deze verlaging is het initiatief van telefoonbedrijven zelf na overleg met reguleringsinstanties.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit en telecomtoezichthouder Opta melden dat zij door de verlaging van de branchepartijen zelf hun procedures staken om een reductie af te dwingen. De Nma staakt bijvoorbeeld haar lopende onderzoek naar de mogelijke excessieve tarieven voor het afwikkelen van telefoongesprekken van vast naar mobiel. Na januari zullen er nog een aantal reducties in deze tarieven stapsgewijs doorgevoerd worden. Op 1 december 2005 moeten de huidige hoge afwikkeltarieven gehalveerd zijn.
 
Opta heeft al eerder via procedures bij de rechter de afwikkeltarieven naar beneden proberen te krijgen. Dat lukte toen niet omdat de toezichthouder gezien de huidige telecomwet daar niet bevoegd voor is. Onder de nieuwe wet, die vorige maand behandeld is in de Tweede Kamer, heeft Opta die mogelijkheid wel. Vorige week heeft Opta samen met telecomtoezichthouders uit andere EU-landen afgesproken om met universele normen en regels de door de hele Unie hoge afwikkeltarieven naar beneden te schroeven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/249249). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×