Managed hosting door True

Versatel biedt 'gratis' adsl in België

 

Het Nederlandse Versatel biedt Belgische consumenten een 'gratis' adsl-abonnement. Gebruikers betalen aan de telecomdienstverlener wel per surfminuut.

De Belgische overheid heeft amper te kennen gegeven dat adsl in België goedkoper moet, of Versatel introduceert 'Free Adsl'. Helemaal gratis is dat adsl-abonnement natuurlijk niet. De consument betaalt aan Versatel weliswaar geen abonnementskosten, maar wel de gebruikte surfminuten (0,0425 euro per minuut met daar bovenop per sessie een starttarief van 0,25 euro). Deze werkwijze komt overeen met de gebruikelijke tarifering bij gebruik van een inbelverbinding met een analoog modem. Het verschil is natuurlijk dat het wel sneller gaat: 512 Kbit/s downstream en 256 Kbit/s upstream. Bovendien krijgt de abonnee drie mailboxen en een gratis spam- en virusfilter.
 
Voor consumenten die toch liever een vast bedrag per maand betalen, introduceert Versatel 'Always Adsl', een abonnement voor 19,90 euro per maand. Veel goedkoper dan de breedbandverbindingen van de concurrenten, maar wel met een grote beperking van het downloadvolume: de Always Adsl-abonnee mag niet meer dan 250 MB per maand (of ongeveer 8 MB per dag) binnenhalen. Wie meer wil, betaalt 5 eurocent per extra MB.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/249129). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×