Managed hosting door True

Cio's ontberen plannen voor rampenherstel

Europese bedrijven schieten tekort met hun plannen voor rampenherstel. Maar liefst 18 procent zegt geheel geen plan te hebben. Nederlandse ondernemingen doen het nog slechter.

Onder Nederlandse bedrijven heeft 35 procent geen plan voor rampenherstel. Van het Europese percentage dat wel een plan heeft, bekent 30 procent dat plan niet te testen. In Nederland ligt het niet-testpercentage op maar liefst 59 procent.
 
Dit blijkt uit een steekproef van het Engelse onderzoeksbureau Taylor Nelson in opdracht van dienstverlener Unisys. Het bureau heeft de it- en financiële directeuren (cio's en cfo's) van tweehonderd Europese bedrijven met meer dan vijfhonderd werknemers ondervraagd. In Nederland zijn zeventien cio's en acht cfo's geënqueteerd.
 
Unisys benadrukt dan ook dat het Nederlandse deel van het onderzoek statistisch gezien niet zwaar genoeg weegt om uit die deelresultaten harde conclusies te trekken. "Maar er zijn wel duidelijk trends in zichtbaar", zegt algemeen directeur Frank Kaalen van de Nederlandse vestiging. Hij zegt verrast te zijn over de uitkomst van het onderzoek. "Ten eerste dat rampenherstel niet genoeg aandacht heeft. Ten tweede dat Nederland een plaats in de achterhoede inneemt."
 
Landen als Groot-Brittannië en Duitsland bevinden zich in de Europese voorhoede wat betreft het hebben, testen en financieel berekenen van plannen voor rampenherstel. "Ik had zelf wel gedacht dat Groot-Brittannië in de voorhoede zit, maar ik had Nederland toch op hetzelfde niveau als Duitsland gedacht." Nederland bevind zich echter in de achterhoede, samen met landen als Italië en Spanje.
 
Kaalen meent dat goed bedrijfsbeheer van it (zogehetenit-governance) en het inschatten van it-risico's wel meer aandacht geniet, ondermeer doordat er nu meer regelgeving hierover is of in aantocht is. "Basel II is een goed voorbeeld daarvan." Dergelijke wetgeving dwingt ondernemingen zich te buigen over deze kwesties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.