Managed hosting door True

Spoorspecialisten starten joint venture in ict

 

Adviesbureau Holland Railconsult en softwareontwikkelaar ICT hebben een joint venture opgericht. Dit nieuwe bedrijf, Intraffic, gaat verkeersmanagementsystemen aanbieden aan het openbaar vervoer en wegverkeer.

Bij Intraffic komen zeventig medewerkers te zitten, afkomstig van beide partijen. Holland Railconsult en ICT werken al langer samen en hebben de samenwerking nu bekrachtigd in een joint venture, waarin ze beide een belang hebben van 50 procent.
 
Begin deze week werd nog een andere opmerkelijke overeenkomst gemeld waarbij een railspecialist is betrokken. Tennet-dochter Elined en Prorail richten eveneens een joint venture op waarbij de bedrijven hun glasvezelnetwerken aan elkaar koppelen.
 
Het gaat om de glasvezelkabels die in de hoogspanningsmasten van Tennet hangen voor de besturing van de stroomvoorziening. Prorail beschikt over glasvezelkabels voor de besturing van het treinverkeer. In beide netwerken is genoeg capaciteit over om dit aan derden aan te bieden. De joint venture heet Relined.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/248105). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Intraffic
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×