Managed hosting door True

Fusiebedrijf SSA/Baan lonkt naar top

 

Binnen zes weken moet de fusie tussen Baan en SSA haar beslag krijgen. Dat gaat gepaard met ontslagen bij het Barneveldse bedrijf.

De nieuwe combinatie (4800 medewerkers; omzet bijna zeshonderd miljoen dollar) neemt de vierde plek in op de erp-markt. De nieuwe eigenaren van Baan, General Atlantic Partners en Cerberus Capital Management, brengen de Barneveldse softwaremaker onder bij zijn Amerikaanse concurrent SSA Global Technologies.
 
Baan-topman Laurens van der Tang is opgetogen. Logisch, want zijn verliesgevende club wordt een aparte divisie binnen het winstgevende SSA en behoudt zijn hoofdkantoor, naam en ontwikkelactiviteiten. Volgens Van der Tang hebben de twee durfkapitalisten met een investeringsbudget van veertien miljard dollar grootse plannen. "Nieuwe overnames zullen niet uitblijven. De software-industrie bevindt zich in een consolidatiefase. Kijk ook maar naar de overname van JD Edwards door Peoplesoft."
 
Details over het verlies aan arbeidsplaatsen (in totaal 2800) bij Baan kan hij nog niet geven. Vorig jaar september had volgens hem al gereorganiseerd moeten worden. "Daar had Invensys geen geld voor. Dat is een reden voor verkoop geweest."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 6 juni 2003.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/247993). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×