Managed hosting door True

SCO verstuurt opnieuw brieven aan bedrijven

SCO verstuurt een tweede lading brieven aan bedrijven die Linux gebruiken. De Unix-erfgenaam kondigt daarin aan meer stappen te nemen om geld te krijgen voor Linux-gebruik.

SCO stelt namelijk fundamentele rechten te bezitten op Unix-technologie die op oneigenlijke wijze in het open source Linux verzeild is geraakt. Vanwege die vermeende overdracht van technologie eist het noodlijdende SCO drie miljard dollar in de lopende rechtszaak tegen IBM.
 
In mei dit jaar stuurde SCO reeds waarschuwende brieven aan de vijftienhonderd grootste Linux-gebruikers ter wereld (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i2103tfi.htm). Daarin wees het bedrijven op het vermeende risico voor het gebruiken van Linux, wat volgens SCO immers niet rechten- en patentenvrij is. Vervolgens onthulde het in juli een licentieprogramma waarmee het licentiegelden voor Linux-gebruik wil binnenhalen (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i3003rms.htm).
 
De nieuwe ronde brieven, getekend door SCO-advocaat Ryan Tibbitts, worden gestuurd aan enkele honderden bedrijfsgebruikers en ook de Unix-licentiehouders. Het document biedt een lijst van vijfenzestig stukken broncode van Linux die rechtstreeks gekopieerd zouden zijn uit Unix. Het gaat hier om broncode die applicaties laat communiceren met het onderliggende besturingssysteem. "Wij menen dat dit aanzienlijke schendingen inhoudt van onze rechten en we zullen dan ook gepaste stappen nemen om onze rechten te beschermen", meldt de brief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Om het nog mooier te maken: ze bestaan alleen nog maar bij de gratie van een beursgang (IPO daarzo) als zijnde een Linuxbedrijf indertijd, anders waren ze allang opgedoekt of verkocht geweest.

Even recapituleren:
1) Linuxdistrubuteur Caldera verspreidt Linux en neemt SCO over.
2) Caldera noemt zichzelf naderhand SCO.
3) SCO (dus Caldera) doet nu dus moelijk tegenover grote firma's die het pakket onder punt 1 gebruiken. Die dus zelf in die vorm door SCO rechten- en patentenvrij ter beschikking is gesteld.
Als je je als leverancier zo opstelt, heb je geen recht van bestaan. Wie gaat zou er vrijwillig in zee gaan met een dergelijk onbetrouwbaar bedrijf?

Als SCO nog even zo door gaat, is er in de nabije toekomst "geen SCO meer",
dan kan de hele wereld vrijelijk deze 65 stukken overschrijven en implementeren in in de nieuwe kernel van o.a. Linux, daarna hebben we vast weer een lek, die gelapt moet worden in de Open-Source community. Microsoft gaat dan dit lek vervolgens weer patchen, en die kun je downloaden van "Windows update", mits je wel Linux "ge-activeerd hebt" bij de SCO-website in 2002.
Diegene die dat niet hebben gedaan, krijgen een reductie-coupon om te kunnen upgraden van Windows95 naar "Longhorn" - aldus een recentelijk citaat van Bill Gates

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.