Managed hosting door True

Deze maand geen maandelijks Microsoft-lapmiddel

 

Microsoft brengt deze maand geen geplande lapmiddelen uit voor zijn software. De Windows-leverancier beloofde laatst zijn lapmiddelen juist maandelijks uit te brengen.

Het bedrijf houdt niet zozeer rekening met de feestdagen, maar is simpelweg nog niet klaar met enkele lapmiddelen. De Technet-site van Microsoft meldt dat er geen beveiligingsbulletins (ofwel informatie met links naar lapmiddelen) gereed waren op 9 december. Er zijn echter wel enkele beveiligingsproblemen die nog 'open' staan. Op Technet valt te lezen dat eventuele dringende nood-lapmiddelen - indien nodig - wel zullen verschijnen, dus buiten het maandelijkse schema.
 
Microsoft schakelde eind september over naar maandelijkse opwaarderingen. "In reactie op uitgebreide terugkoppeling verandert Microsoft de manier waarop beveiligingsbulletins worden uitgebracht. Deze verandering helpt klanten het beheer en de voorspelbaarheid van het oplap-proces verbeteren", luidde toen de verklaring. Lapmiddelen zouden voortaan gebundeld verschijnen op de tweede dinsdag van elke kalendermaand.
 
Het eerste maandelijkse pakket lapmiddelen verscheen in oktober. De tweede lading, die drie lapmiddelen voor Windows en één voor Office bevatte, kwam echter al in 'botsing' met een Amerikaanse vakantiedag. Systeembeheerders die in dienst waren van federale instanties moesten op die feestdag, Veteran's Day, hun computers oplappen. Het federale computer incident report centrum (http://www.fedcirc.gov/) heeft Amerikaanse overheidsinstanties vantevoren genotificeerd dat de lapmiddelen op stapel stonden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246681). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×