Managed hosting door True

Oracle sluit zich aan bij het Cern

Het Cern, de Europese organisatie voor subatomaire natuurkunde in Genève, verwelkomt in Oracle een nieuwe aanwinst voor zijn openlab voor Datagrid toepassingen.

Beide bedrijven willen nieuwe grid-computing technologiën ontwikkelen en nieuwe oplossingen vinden voor computing en gegevensbeheer, die veel verder gaan dan de huidige op internet gebaseerde manieren van automatisering. Binnen het Cern openlab voor datagrid toepassingen werken onderzoekers en bedrijven samen om oplossingen te ontwikkelen voor de datagrids van de toekomst.
 
Oracle investeert de komende drie jaar 1,5 miljoen euro in materiaal en de sponsoring van jonge onderzoekers. Cern's 'large Hadron Collider' (LHC), die op dit moment gebouwd wordt, is het grootste wetenschappelijke instrument ter wereld. Verwacht wordt dat de LHC-computinggrid de grootste data-intensieve toepassing van de eeuw wordt, omdat het de belangrijkste verbinding wordt tussen bijna tienduizend natuurkundigen en tienduizenden computers over de hele wereld. De computinggrid wordt ingezet om gegevens van de LHC te analyseren die petabytes (1 petabyte = 1 miljoen gigabyte) aan data genereren over deeltjesbotsingen, voor het zoeken naar aanwijzingen over het ontstaan van het universum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.