Managed hosting door True

Nieuwssites meten Longhorn-'lek' breed uit

 

Diverse websites meten het vermeende uitlekken van Longhorn breed uit. De volgende Windows-versie is naar schatting over twee jaar gereed, maar een pre-alpha is illegaal te koop in Maleisië.

Dit betreft echter een dermate vroege versie van de code dat het in wezen slechts een demonstratie-facade is. Naar alle waarschijnlijkheid is dit build 4051 van de Longhorn-code. Die build is vorige maand op de Professional Developers Conference in Los Angeles vrijelijk uitgedeeld aan de participanten, maar was kort voor de aanvang van de bijeenkomst reeds opgedoken op Internet.
 
De nu circulerende extreem vroege Windows-versie is grotendeels incompleet. De door Microsoft geplande grote technologische veranderingen, zoals het databank-bestandssysteem WinFS (http://www.computable.nl/artikels/archief3/d25jb3vz.htm) en de nieuwe gebruikersinterface Aero, ontbreken. Bovendien zou de software niet betrouwbaar zijn in het gebruik.
 
Microsoft reageert dan ook kalm op het vermeende lek. De illegaal te koop zijnde software vormt geen bedreiging voor verkoop van de huidige Windows-versies (XP en 2003 Server) en is dat ook niet voor de uiteindelijke Longhorn-versie. Mogelijk kan de rondgaande software het imago van het volgende Windows aantasten, maar Microsoft heeft nog twee jaar de tijd om de ontwikkeling én de marketing te doen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246601). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×