Managed hosting door True

IBM en BEA verbeteren samenwerking Java

 

IBM en BEA Systems hebben een samenwerking gesloten om hun Java-software beter op elkaar aan te sluiten. De twee concurrenten hebben dit dinsdag aangekondigd.

Beide bedrijven hebben inmiddels specificaties gepubliceerd voor drie uitbreidingen voor hun Java-programmatuur. Die toevoegingen moeten het voor gebruikers makkelijker maken programma's te draaien op de Java-applicatieservers van IBM en BEA, respectievelijk Websphere en Weblogic.
 
Deze twee producten nemen de nu onthulde uitbreidingen in de volgende grote opwaardering in zich op. Die nieuwe versies verschijnen komend jaar. IBM en BEA beconcurreren elkaar met deze producten en hebben daarvoor ook functionaliteit geïntroduceerd die gebonden is aan het eigen product. Software-ontwikkelaars en gebruikers zijn hier niet zo van gediend, zo blijkt uit terugkoppeling. Op basis daarvan zijn de twee tot hun samenwerking gekomen.
 
De uitbreidingen zijn ook ingediend bij het standaardisatie-initiatief Java Community Process. De specificaties voor de toevoegingen zijn ook kosteloos beschikbaar voor andere bedrijven die Java-software leveren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246525). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×