Managed hosting door True

Netwerkbeveiliger Ubizen bespreekt overname

De Leuvense netwerkbeveiliger Ubizen onderhandelt met een financieel consortium over de verkoop van het bedrijf. Dat consortium wil 0,95 euro betalen per Ubizen-aandeel.

De mogelijke kopers voeren gesprekken met de referentie-aandeelhouders van Ubizen, die samen 36 procent van de onderneming in handen hebben: het management rond Stijn Bijnens, uitgever Concentra, Cobra en de KU Leuven.
Het financiële consortium bestaat uit de Britse durfkapitaalgroep Apax Partner, Kennet Venture Partners en KBC Investco.
 
Apax voerde in juni ook al op zijn eentje overnamegesprekken met Ubizen, maar trok zich terug toen die onderhandelingen uitlekten. Daardoor verdubbelde de koers van het Ubizen-aandeel.
 
Nu blijken ook de in informatie technologie gespecialiseerde investeerder Kennet Venture Partners en KBC Investco, de durfkapitaalpoot van KBC, geïnteresseerd te zijn. De vorming van het consortium van de drie financiële partners, zou er gekomen zijn op aangeven van Ubizen zelf.
 
Ubizen maakte het nieuws over de lopende overnamegesprekken dit keer zelf bekend via een kort persbericht. De onderneming beklemtoont dat het voorlopig slechts gaat om 'verkennende gesprekken', en dat het nog helemaal niet zeker is dat er ook werkelijk een overname komt.
 
Ubizen wil het duidelijk erg voorzichtig aanpakken en geeft voorlopig dan ook geen verdere informatie over de overnamegesprekken. Maar als er een overnamebod komt van 0,95 euro per aandeel, dan zijn de hoofdaandeelhouders bereid om Ubizen voor dat bedrag van de hand te doen.
 
Voor Ubizen is het erg belangrijk dat de overname er werkelijk komt, want de onderneming heeft dringend nieuw kapitaal nodig. In het kwartaal dat afliep op 30 september boekte de onderneming nog slechtere resultaten dan verwacht : een netto verlies van 0,98 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.