Managed hosting door True

HP compenseert derde kwartaal met vierde

HP heeft in zijn vierde kwartaal goed gedraaid. De omzet kwam 900 miljoen dollar hoger uit dan verwacht, wat het tegenvallende derde kwartaal compenseert.

De omzet bedroeg 19,9 miljard dollar, wat tien procent hoger is dan HP's vierde kwartaal van vorig boekjaar. Financiële analisten hadden 19 miljard dollar omzet verwacht. De winst bedroeg 862 miljoen dollar, wat een stijging van 121 procent vormt ten opzichte van een jaar eerder.
 
Zowel de divisie voor zware bedrijfssystemen als de groep voor pc's boekten weer positieve cijfers. Die twee afdelingen waren al enige tijd een molensteen voor HP. De pc-tak wist na veel verliezen even weer winst te boeken, maar zakte toen weer terug. De bedrijfstak boekte al geruime tijd verlies.
 
De laatstgenoemde divisie heeft nu 106 miljoen dollar winst gemaakt op 4,1 miljard dollar omzet, die daarmee twee procent is gestegen (ten opzichte van een jaar geleden). De verkoop van Intel-servers is 21 procent gestegen, terwijl de omzet uit die systemen 9 procent steeg. De levering van lichte en middelzware Unix-systemen is gelijk gebleven, terwijl de verkoop van zware Unix-machines met 10 procent is gedaald. Daarentegen is de verkoop van het topmodel Superdome-server met 17 procent gestegen.
 
De omzet van de pc-groep steeg 19 procent naar 6 miljard dollar, terwijl er 21 miljoen dollar winst werd geboekt. Deze resultaten zijn te danken aan de goede verkoop van laptops en consumenten-pc's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.