Managed hosting door True

Belgische consumentenbond bekent flater

De Belgische consumentenbond Test-Aankoop heeft zijn proeven met batterijen voor Nokia-telefoons overnieuw gedaan. Uit deze testen blijkt dat echte batteijen goed beschermd zijn tegen oververhitting.

In de nieuwe proef heeft Test-Aankoop alleen batterijen van Nokia op bescherming tegen kortsluiting onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt dat er met de echte batterijen niets aan de hand is. In het testrapport dat de consumentenorganisatie begin november naar buiten bracht waren ook nepbatterijen die in Nokia-telefoons passen opgenomen. Deze blijken dus wel voor overhitting en explosie vatbaar te zijn. Nokia waarschuwt voor gebruik van deze batterijen en kondigt aan binnenkort met agressieve maatregelen te komen om de verkoop ervan aan banden te leggen.
 
In Nederland is enkele dagen geleden voor de tweede keer in korte tijd een Nokia-telefoon door kortsluiting in de batterij in brand gevlogen. Gelukkig maakte de eigenaar van het toestel op dat moment geen gebruik van de telefoon, maar beperkte de schade zich tot brandgaten in het bed. Nokia stelt dat het hier ook om een nepbatterij ging. De eigenaar zegt dat het een origineel exemplaar betreft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Nou, Hete Post,
Wat te zeggen van de Nederlandse Consumentenbond, die onlangs met hangende pootjes moest toegeven, dat hun aanmatiging over Epson printers, die te vroeg een tekort aan inkt zouden melden, er naast was? De blunder is nog maar enkele maanden oud.

2 dagen geleden stond dit op webwereld 'Test-Aankoop: Nokia heeft een groot probleem
' http://www.webwereld.nl/nieuws/16908.phtml. Zo te zien gaat het om het zelfde echte totaal anders geschreven door de journalist. Wie moeten we nu geloven?

Het is of iets opnieuw doen of iets over doen.
Iets overnieuw doen bestaat niet.

Die Belgen..., die zijn dus echt dom ?!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.