Managed hosting door True

Microsoft opent aanval op alm-partners

 

Microsoft bindt de strijd aan met zijn partners in het beheer van applicatielevenscycli Rational en Borland. In de nieuwe Visual Studio .Net (codenaam Whidbey) introduceert de softwarereus zijn eigen alm-gereedschap.

Alm (application lifecycle management) is de achilleshiel van Microsoft. Eerder had het een product gebaseerd op Visio, dat maar matig geïntegreerd was en waarbij het meeste werk handmatig gedaan moest worden. Voor een goede alm-tool is het bedrijf altijd volledig afhankelijk geweest van Rational. Dit werd problematisch toen die onderneming werd overgenomen door Microsoft-concurrent IBM. Het concern haalde vervolgende de banden aan met Borland, die zijn hele strategie op .Net richt.
 
Het alm-gereedschap dat het softwarebedrijf met Whidbey meelevert, bestaat uit twee componenten: Whitehorse (de eigenlijk alm-tooling) en Object Spaces, waarmee het makkelijker wordt om een relatie te leggen tussen een relationele database en objectgeoriënteerde code (orm, object relation modelling).
 
Rational en Borland halen het grootste deel van hun omzet uit alm-tools. Vanaf de tweede helft van 2004, wanneer de nieuwe versie van Visual Studio .Net officieel het levenslicht ziet, doet Microsoft een gooi naar die markt. De integratie van Visual Studio .Net in andere Microsoft-producten en het feit dat het alm-gereedschap standaard wordt meegeleverd, kan voor beide partners een zware dobber zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246301). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×