Managed hosting door True

Microsoft zet Windows Messenger uit in XP SP2

Microsoft wil de omstreden Windows Messenger in Windows XP uitschakelen. Die berichtendienst, niet te verwarren met internet-chatdienst Messenger, wordt veel misbruikt voor advertentie-spam.

Microsoft is nu van plan de Windows Messenger te deactiveren middels het aanstaande Service Pack 2 voor desktopbesturingssysteem Windows XP. Standaard staat die functionaliteit namelijk aan. Windows Messenger is bedoeld voor systeembeheerders om mededelingen te kunnen doorzenden aan desktopgebruikers, waarbij die berichten direct opduiken op het beeldscherm.
 
De dienst is echter ook bereikbaar voor advertentie-spammers, die zo spamfilters in e-mailprogramma's geheel links laten liggen. Daarnaast liet Microsoft begin deze maand weten dat Windows Messenger een beveiligingsgat bevat waarmee kwaadwillenden mogelijk een pc kunnen overnemen.
 
SP2 voor Windows XP moet in de eerste helft van 2004 uitkomen. Dat verzamelpakket lapmiddelen krijgt meer wijzigingen mee voor de functionaliteit van Microsofts desktopplatform. Zo activeert de leverancier zijn basale Windows XP-firewall, Internet Connection Firewall, die tot op heden standaard uit staat.
 
Verder doen berichten de ronde dat Microsoft met SP2 ook nieuwe functionaliteit wil introduceren. Het bedrijf zou onder de codenaam Springboard enkele technologieën, met name op het gebied van beveiliging, van en voor de volgende generatie Windows, codenaam Longhorn, geschikt en beschikbaar maken voor de huidige versie, XP. Microsoft heeft al geruime tijd terug bekendgemaakt dat Longhorn een compleet herzien beveiligingsmodel krijgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.