Managed hosting door True

Meer omzet maar minder winst voor EDS

 

EDS heeft over het afgelopen kwartaal een winst geboekt van 138 miljoen dollar. Vorig jaar behaalde de automatiseerder in dezelfde periode een winst van 316 miljoen.

Exclusief afschrijvingen op bezittingen en herstructureringskosten, verbonden aan wijzigingen in de top van het concern, komt de nettowinst in het tweede kwartaal uit op 167 miljoen dollar. Dit ligt in lijn met de op 18 juni verstrekte winstverwachting.
 
Met de omzet gaat het daarentegen iets beter. Deze nam in verhouding tot het tweede kwartaal van 2002 met 2 procent toe. Er kon nu in de boeken 5,52 miljard dollar worden bijgeschreven. Daarbij is geen rekening gehouden met valutaschommelingen.
 
Voor EDS-voorzitter en ceo Mike Jordan is er nog veel werk te verzetten: "We zitten momenteel in een herstructureringsfase en werken hard aan het verbeteren van onze kostenstructuur, productiviteit en concurrentievermogen. Tevens hebben we onze balans versterkt met een behoorlijke kapitaalinjectie. Nu moeten we deze verbeterde concurrentiepositie vertalen in meer orders."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/246157). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×