Managed hosting door True

Microsoft 'superpatch' voor XP-gebruikers

Met een 'superpatch' probeert Microsoft Windows XP-gebruikers voldoende veiligheid te geven voor hun systemen. Helaas bevat het nieuwe lapmiddel niet de laatste patches van vorige week.

De superpatch voor Windows XP lijkt vooral te zijn uitgebracht om minder alerte computeraars of systeembeheerders in één keer hun computer weer 'veilig te maken' voor de nabije toekomst. In Windows XP zit weliswaar een automatische updatefunctie, maar deze wordt niet door een ieder gebruikt. De superpleister dicht maar liefst 22 kritieke gaten van de afgelopen twee jaar. De Update Rollup 1, zoals het pakket wordt genoemd, is 9 Megabyte groot, meldt Webwereld.
 
Rollup brengt echter niet voor 100 procent een onder XP draaiend systeem op orde. De vorige week uitgebrachte oktober-patches zitten er namelijk niet in. Deze moeten alsnog met de hand te worden geïnstalleerd als men geen automatische update gebruikt. Microsoft besloot eerder het vrijgeven van patches zoveel mogelijk te beperken tot eenmaal per maand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is geen superpatch, het is een rollup die bedoeld is voor systeembeheerders. Die kunnen dan een maal de rollup downloaden en uitvoeren op alle systemen.
Dus niet voor thuisgebruikers, die moeten gewoon windowsupdate runnen en dan krijgen ze alle patches die nodig zijn. Dit soort rollups zijn gewoon handig voor systeembeheerders en OEM's, en werden voor eerdere versies van NT altijd al gereleased.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.