Managed hosting door True

Prijzen notebooks nog steeds onder druk

In een jaar tijd zijn de prijzen van notebook-computers met 20 procent gedaald. Dit concludeert IDC in een recent onderzoek.

De notebookpijzen in het derde kwartaal van 2003 zijn in vergelijking met vorig jaar rond de 20 procent gedaald. Deze trend zal zich nog verder doorzetten, is de conclusie van marktonderzoeksbureau IDC.
 
Volgens IDC zijn de prijzen in het derde kwartaal met 7 procent omlaag gegaan ten opzichte van het vorige kwartaal. Tussen augustus en september was de prijsdaling het kleinst, namelijk 1,7 procent. IDC heeft uitgerekend dat als het prijsverval doorzet, de totale prijsdaling ten opzichte van vorig jaar op 25 procent komt te liggen.
 
Toch is het niet alleen kommer en kwel, want er zitten ook goede kanten aan de prijsdalingen. Het resultaat van de lagere prijzen is namelijk een forse groei van de verkoopaantallen van notebooks. Wereldwijd zijn deze in een jaar tijd met maar liefst 50 procent gestegen. Voor de Emea-regio liggen deze aantallen iets lager, maar IDC verwacht toch een stijging van 29 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.