Managed hosting door True

Fujitsu en Siemens beginnen dienstenalliantie

Fujitsu en Siemens starten een nieuw samenwerkingsverband voor dienstverlening. De twee werken al samen op het gebied van handcomputers, laptops, desktops en pc-servers.

De computerleveranciers verdelen hun respectievelijke geografische markten onderling. Het Duitse Siemens ondersteunt Fujitsu-klanten in landen in Noord-Amerika en Europa waar het Japanse concern zelf geen dienstentak heeft. In ruil hiervoor zal Fujitsu klanten van Siemens Business Services ondersteunen in de Aziatische regio.
 
De overeenkomst omvat consulting, beheer van infrastructuur en systeemintegratie. Deze samenwerking is wederzijds niet exclusief; beide bedrijven mogen dus ook elders diensten betrekken. De twee partners hebben elk een omvangrijk dienstenapparaat, maar kunnen nog niet tippen aan wereldomvattende dienstverleners als IBM's Global Services-divisie en EDS.
 
Fujitsu bekleedt wereldwijd een derde plaats met 18,1 miljard omzet uit diensten voor fiscaal jaar 2002 (tot maart 2003). Siemens staat op de twaalfde plaats met 5,8 miljard dollar dienstenomzet voor zijn fiscale jaar 2002 (tot september 2002)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.