Managed hosting door True

Motorola stoot halfgeleiderdivisie af

 

Motorola verzelfstandigt zijn chipdivisie. Het concern doet dit om zich te kunnen concentreren op vijf productcategorieën in de markten voor communicatie- en elektronica-systemen.

De halfgeleidertak, Semiconductor Products Sector (SPS), maakt onder meer de PowerPC-processor. Motorola zelf gebruikt die processor voor ingebedde apparatuur, en levert hem verder aan Apple voor gebruik in diens computers. Voor Apple's desktopcomputers dient IBM echter als leverancier met diens G5-processor, terwijl IBM al producent was van de G4-chip.
 
Motorola heeft de plannen voor de afstoot van SPS nog niet afgerond. Het is echter al vier maanden bezig met een strategisch intern onderzoek naar de bedrijfsvoering en -opzet. De directie meent nu dat SPS beter kan presteren en functioneren wanneer het als zelfstandig bedrijf bestaat.
 
"We hebben de afgelopen maanden de opties afgewogen om bij onze halfgeleiderdivisie de beste manier te vinden voor de optimalisatie van het potentieel op de lange termijn", legt Motorola-ceo Christopher Galvin uit. "Daarbij is ook gekeken naar het overwicht wat we kunnen krijgen door onze middelen te concentreren op onze communicatieproducten en onze geïntegreerde elektronica-systemen."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245913). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×