Managed hosting door True

Peoplesoft ontslaat overlappende werknemers

 

Peoplesoft ontslaat zevenhonderdvijftig tot duizend mensen om JD Edwards in te passen in de organisatie. De productlijn van het overgenomen bedrijf blijft wel intact.

De producten van JD Edwards worden hernoemd tot Peoplesoft World en Peoplesoft Enterprise One. Door dat nieuws kunnen klanten weer opgelucht ademhalen. Zoniet de medewerkers. Als onderdeel van het doel om 167 tot 207 miljoen dollar te bezuinigen op dubbele kosten, beide bedrijven opereren immers in dezelfde markt, komen zevenhonderd tot duizend mensen op straat te staan. Dat komt neer op ongeveer 6 tot 8 procent van de nu in totaal dertienduizend werknemers.
 
Peoplesoft-ceo Craig Conway zocht tijdens een bijeenkomst met analisten in New York een contrast met het plan van Oracle om Peoplesoft op te kopen en de verkoop van diens producten direct te stoppen. Het bedrijf heeft tot nu toe het bod van Oracle nog af kunnen weren. Dit tot grote woede van acht aandeelhouders. Deze groep heeft onlangs juist daarom een kort geding aangespannen tegen de directie van Peoplesoft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245553). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×