Managed hosting door True

SGI snijdt verder in personeelsbestand

 

SGI voert wederom ontslagen door, die ditmaal zeshonderd personeelsleden hun baan kost. Dit komt neer op een kwart van het personeelsbestand ten opzichte van begin dit jaar.

De banen die geschrapt worden, zullen naar verwachting voornamelijk op het hoofdkwartier in Mountain View (Californië) vallen. Deze ontslagen komen bovenop de in juni aangekondigde vierhonderd ontslagen (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i2303tnq.htm). Het aantal te schrappen banen bij die eerdere reorganisatie kwam neer op tien procent van de werknemers.
 
De nieuwe ontslagen moeten een kostenreductie van 100 miljoen dollar opleveren. Daarmee hoopt SGI in december op break-even uit te komen. In juli sloot het bedrijf zijn boekjaar af met een verlies van 129,7 miljoen dollar, vergeleken met 46,3 miljoen dollar verlies het jaar ervoor. De afschrijving voor de nu aangekondigde reorganisatie bedraagt 20 miljoen dollar.
 
Verder heeft SGI deze week een verbond gesloten met de Duitse Linux-distributeur Suse. De samenwerking draait om de ondersteuning van het open source besturingssysteem Linux op de nieuwe Altix-superclusters (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i0203rtp.htm) van SGI.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245437). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×