Managed hosting door True

Vijfhonderd banen bij Belgacom op de tocht

 

Nadat de nieuwe ceo Didier Bellens in juni al het topmanagement bij de Belgische telecomdienstverlener Belgacom door elkaar schudde, liggen er opnieuw forse wijzigingen in het topkader op tafel.

Volgens de krant Le Soir zouden er tot 500 medewerkers ontslagen kunnen worden. De maatregelen worden wellicht binnen enkele dagen bekend gemaakt. Morgen hebben de vakbonden een vergadering met de directie. Of ceo Bellens daarbij betrokken is, kon woordvoerder Piet Van Speybroeck niet zeggen. Bellens komt vandaag van vakantie terug.
 
"In juni werd al een reorganisatie aangekondigd en werden de doelstellingen vastgelegd: vereenvoudiging van de structuren en focus op de kerntaken. Dit moet uiteindelijk leiden tot kostenbesparingen. Het zal een impact hebben op het geheel aan kaderfuncties", vertelt Van Speybroeck. Belgacom telt 150 zogenaamde Top Group Resources (TGR) en 2900 kaderfuncties van niveau 1. Volgens Le Soir zou 15 tot 20 procent van hen door de reorganisatie getroffen worden.
 
De herstructurering betreft op dit moment alleen Belgacom. Gsm-dienstenaanbieder Proximus blijft voorlopig buiten schot. Belgacom maakt op 28 september zijn cijfers voor het eerste half jaar bekend. Omzet en winst staan zoals bekend onder druk.
 
De buitenlands aandeelhouders SBC, Singtel en Tele Danmark lieten al weten dat ze van hun participatie afwillen. De enige manier om meer lucht te krijgen is een beursgang. Minister Vande Lanotte, verantwoordelijk voor overheidsparticipaties, wil echter niet te snel gaan. Het zou de grootste beursgang uit de Belgische geschiedenis worden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245409). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×