Managed hosting door True

Nettowinst Oracle stijgt met 28 procent

 

Oracle haalde in het voorbije kwartaal een nettowinst van 440 miljoen dollar. Dat is een stijging van 28 procent in vergelijking met de 343 miljoen van vorig jaar. Het slechte nieuws is de daling van de licentieverkoop.

Oracle boekte in zijn fiscale eerste kwartaal van 2003 een nettowinst van 440 miljoen dollar. Dat betekent een stijging van 28 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 2,03 naar 2,07 miljard dollar. De groeicijfers brachten de beurzen echter niet in verrukking. De aandelenkoers van Oracle daalde meteen na de publicatie van de financiële resultaten. Oracle voorspelde in juni immers een omzetgroei van 4 tot 7 procent.
 
Nog belangrijker was de verwachting dat de omzet uit licenties zou groeien met 2 tot 12 procent. Die verwachting werd helemaal niet ingelost, want de leverancier van bedrijfssoftware zag zijn omzet uit licenties dalen met 7 procent, tot 525 miljoen dollar.
 
De nieuwe cijfers zijn ook lager dan de resultaten van het vorige kwartaal. Toen boekte Oracle een nettowinst van 858 miljoen dollar op een omzet van 2,8 miljard dollar. Volgens Oracle is dat verschil te wijten aan de gebruikelijke schommelingen in de verkoop van kwartaal tot kwartaal. In ieder geval is het voor de onderneming geen reden om af te zien van zijn (poging tot) overname van Peoplesoft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245313). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×