Managed hosting door True

Konica en Minolta als één onderneming verder

 

Begin dit jaar werd de fusie tussen de hardwarebouwers Konica en Minolta aangekondigd, en nu is het echt zover. De nieuwe eenheid is vanaf oktober dit jaar volledig operationeel.

De ondernemingen hadden reeds in april 2000 een strategische overeenkomst gesloten en beiden kenden problemen met het zich handhaven op de markten van de digitale fotografie (de hoofdactiviteit van Konica, dat derde op de wereldranglijst staat) en van de kantoorapparatuur (printers, scanners en copiers, Minolta's sterkste punt). De beslissing in januari jongstleden om beide bedrijven te laten samensmelten viel dan ook niet uit de lucht.
 
De nieuwe holding draagt de naam Konica Minolta Holdings en moet tegen oktober operationeel zijn. Vanaf die datum wordt ook werk gemaakt van het samenbrengen van de diverse Europese eenheden, waarbij de timing kan verschillen van land tot land.
 
Uiteraard gaat met de fusie ook een afslankingsoperatie gepaard : van de 38.500 werknemers wereldwijd (waarvan 21.900 bij Minolta) komen er 4000 op straat te staan. Verder zouden enkele productie-eenheden worden gesloten en overlappende activiteiten stopgezet. De bedrijven rekenen op een kostenreductie van ongeveer 415 miljoen dollar.
 
De nieuwe groep voorziet tegen eind maart 2006 een omzet van 10,8 miljard dollar en een winst van 1,25 miljard dollar. Momenteel zijn beide bedrijven goed voor een gezamenlijke omzet van 9,1 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245161). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×