Managed hosting door True

Asml ook in derde kwartaal op verlies

Asml heeft in het derde kwartaal van dit jaar een verlies geleden van euro 30,5 mln. Vergeleken met de overeenkomstige periode in 2002 is de omzet met 5,4 procent toegenomen.

Asml, leverancier van chipproductiemachines ziet, net als de gehele chipindustrie, nog steeds geen duidelijk herstel van de markt. Positieve berichten wisselen regelmatig af met duidelijke dips. "Onze orderportefeuille heeft zich dit kwartaal bijvoorbeeld verbeterd, maar de frequentie waarmee de opdrachten binnenkwamen was zeer volatiel. 50 procent van de orders kwam in de laatste twee weken van het kwartaal binnen", zei bestuursvoorzitter Doug Dunn in een toelichting op de cijfers.
 
Het bedrijf waagt zich niet aan een voorspelling over heel 2003. De resultaten over het afgelopen kwartaal zijn beter dan werd verwacht. Analisten rekenden op een netto verlies van euro 31,9 mln.
 
De in juni aangekondigde reorganisatie, die een personeelsreductie van 11 procent betekent, loopt in Nederland drie tot vier maanden vertraging op door besprekingen met de vakbonden. Daardoor worden de geschatte kostenbesparingen ook vertraagd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.