Managed hosting door True

Standaard voor softwareverbindingen

 

Sun Microsystems en Silicon Graphics gaan samen werken aan de ontwikkeling van een standaard voor softwareverbindingen tussen Java en de OpenGL-interface voor het programmeren van grafische programma's.

Er bestaat een rijtje open-broncode verbindingen die het mogelijk maken om OpenGL te gebruiken in Java, maar er is nog geen standaard. Sun roept een Java-specificatiegroep bijeen als onderdeel van de Java Community Process. Deze groep maakt de standaard gebaseerd op een bestaande open-broncode verbinding die Sun eerder dit jaar op zijn java.com-site postte. Verwacht wordt dat dit ongeveer negen maanden in beslag zal nemen. De OpenGL Architecture Review Board zal de resulterende software vervolgens beoordelen.
 
De standaard verbindingen moeten gratis beschikbaar worden en zouden uiteindelijk zelfs bij OpenGL-implementaties ingevoegd moeten worden. De standaard maakt een onderliggende technologie mogelijk om de OpenGL-producten in een Java-omgeving te laten draaien. Daarbij wordt vooral gemikt op mobiele systemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245021). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×