Managed hosting door True

Nieuwe ceo Software AG komt van T-Systems

 

Karl-Heinz Streibich gaat vanaf 1 oktober aan de slag bij Software AG als chief executive officer. Hij komt van T-Systems International.

Karl Heinz Achinger, sinds 1 december 2002 CEO, neemt met de aanstelling van Streibich weer plaats in de Raad van bestuur waar hij zijn functie van vice-voorzitter hervat. De nieuwe ceo zal de vernieuwde strategie van Software AG verder gaan concretiseren.
 
Streibich zat tot nu toe als vice-voorzitter in de Raad van bestuur bij T-Systems International. Hij heeft al meer dan twintig jaar ervaring in de internationale markt voor it-services.
 
Voordat Streibich toetrad tot de Daimler-Benz Group in 1989, bekleedde hij diverse managementfuncties bij Dow Chemical and ITT in Londen en Duitsland. In 1996 kwam hij in dienst bij Debis Systemhaus. Daar bekleedde hij onder andere de functie van directievoorzitter. In deze functie was hij nauw betrokken bij de overname van T-Systems tussen 2000 en 2002. Als lid van de directie bij T-Systems International was Streibich verantwoordelijk voor internationale it-dienstverlening.
 
"Ik kijk ernaar uit om aan deze nieuwe uitdaging te kunnen beginnen," zegt Streibich. "Software AG heeft een uitzonderlijke kennis en is daarom een sterke speler. De nieuwe gedecentraliseerde structuur en de op XML gebaseerde oplossingen zullen ervoor zorgen dat de onderneming, met de kennis die het de afgelopen dertig jaar heeft opgedaan, een lange en succesvolle toekomst tegemoet gaat."
 
Met de benoeming van een nieuwe ceo is de herstructurering van Software AG afgerond. Het bedrijf heeft reeds grootschalige veranderingen doorgevoerd in de bedrijfsstructuur en -strategie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/245001). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×