Managed hosting door True

Britse regering keurt 5,8 GHz draadloos goed

 

De Britse overheid hecht haar goedkeuring aan het gebruik van de 5,8 GHz-radioband voor draadloze netwerken. Dit maakt breedband wifi-verbindingen mogelijk.

Gebruik van de 5,8 Hz-band was tot voor kort niet toegestaan doordat sommige radarsystemen opereren in dit deel van de radioband. Het Britse ministerie van Economische Zaken heeft dit besluit net voor de Kerst genomen.
 
Internet-leveranciers en gemeenschapsgroepen mogen voortaan de 5,8 GHz C-band gebruiken voor draadloze netwerken. Zij kunnen vanaf 5 januari licenties aanvragen die expres laag zijn geprijsd: één pond per aansluiting en een minimale jaarbetaling van vijftig pond. De licenties zijn vanaf februari actief. British Telecom is reeds bezig met proeven voor een breedbanddienst over 5,8 GHz.
 
"Het vrijgeven van deze frequentie zal naar verwachting de ontwikkeling stimuleren van draadloze toegangsdiensten voor vaste bedragen. Dit omvat bijvoorbeeld goedkope Internet-toegang in gebieden die momenteel niet bediend worden door breedband-aanbieders", verklaart het ministerie. Zo vinden de proeven van BT plaats in delen van Schotland, Wales, Cornwall en Noord-Ierland.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243633). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.