Managed hosting door True

Sun schrapt laatste server in Cobalt-reeks

Sun Microsystems schrapt het laatste oorspronkelijke model in zijn reeks taakspecifieke Cobalt-machines. Het verkreeg die in 2000 met de overname van Cobalt voor 2 miljard dollar.

Dat bedrag is toentertijd betaald middels een aandelenruil. Sindsdien is de koers van Sun door het inklappen van de dotcom-hype aanzienlijk gedaald. De Unix-serverleverancier kreeg met Cobalt niet alleen - de nu geschrapte - nieuwe Linux-machines in handen, maar ook een nieuw marktbereik.
 
De laatste Cobalt-machine is de Raq 550, die met ingang van 19 februari 2004 vervalt. Sun heeft de afbouw in gestaag tempo doorgevoerd. Eerder gingen de oudere modellen, zoals de Raq 4, al met pensioen net zoals de alleenstaande kubus-variant Qube. Sun heeft volgens zijn website (http://www.sun.com/hardware/serverappliances/eol.html) geen directe opvolgers voor deze computers, maar biedt in de praktijk wel zijn serverbladen alsook zijn lichtere Sunfire-servers die ook AMD's semi-64-bit Opteron-processoren gebruiken (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i4703rum.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.