Managed hosting door True

Microsoft schikt in rechtszaak om e-whiteboard

 

Microsoft heeft een schikking getroffen in de rechtszaak van SPX om diens technologie voor virtuele kladborden voor online samenwerking. Het betaalt 60 miljoen dollar.

Daarnaast neemt Microsoft een licentie op de technologie van SPX en diens divisie Imagexpo. De betreffende technologie is gepatenteerd (http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=/netahtml/search-bool.html&r=1&f=G&l=50&co1=AND&d=ptxt&s1=5,206,934.WKU.&OS=PN/5,206,934&RS=PN/5,206,934) bij het Amerikaanse Patentenbureau. Het gaat om een methodiek en middelen voor interactief vergaderen via computers.
 
Microsoft had in de rechtszaak net een negatief - zij het nog niet definitief - oordeel van de jury gekregen. Het feit dat het oordeel niet de definitieve uitspraak is, gaf de Windows-leverancier de mogelijkheid alsnog een schikking te treffen. Woordvoerders van het softwarebedrijf stellen dat dit een van de vele stappen is die Microsoft neemt om juridische conflicten op te lossen. "Wij richten ons op de toekomst, op het blijven maken van fantastische software", aldus de Amerikaanse woordvoerder Stacy Drake.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243465). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×