Managed hosting door True

Printermarkt in Emea ruim 9 procent gegroeid

 

In het eerste kwartaal van 2003 groeide de printermarkt in Emea (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) met 9,2 procent. In totaal werden 7,56 miljoen printers verkocht.

Dat blijkt uit nieuwe onderzoeksresultaten van marktanalist Gartner. De groeicijfers in de Emea-regio worden vooral de hoogte ingejaagd door de sterke groei in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waar de omvang van de printermarkt steeg met respectievelijk 31,5 en 24,5 procent.
 
In West-Europa steeg de printerverkoop met slechts 3 procent. "Ondanks de onzekerheid door de oorlog in Irak, groeide de vraag van de consument sterk. Vooral marktleiders Hewlett Packard, Epson en Canon plukten de vruchten van die stijgende vraag. De verkoop van inkjet printers steeg dan ook met 8,9 procent", zegt Malcolm Hancock, analist bij Gartner.
 
Lexmark promootte vooral zijn multifunctionele producten. Een strategie die werkte, want het bedrijf zag de verkoop van dergelijke printers stijgen met 164,7 procent. Van zijn gewone inkjets gingen dan weer 8,8 procent minder exemplaren over de toonbank, in vergelijking met vorig jaar. Opvallend is verder de stijgende populariteit van kleurenprinters. In West-Europa groeide dat marktsegment met maar liefst 79,9 procent. Vooral HP en QMS-Minolta staan sterk op dat vlak. Gartners verwacht dat de prijzen van kleurenprinters verder omlaag gaan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/243013). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×