Managed hosting door True

Winst Dell in derde kwartaal 21 procent omhoog

 

Online verkoper Dell boekte in het voorbije kwartaal 677 miljoen dollar winst. Dat is 21 procent meer dan een jaar geleden.

In het afgelopen derde kwartaal maakte Dell 677 miljoen dollar winst op een omzet van 10,6 miljard dollar. Het winstcijfer ligt daarmee 21 procent hoger dan de winst in het derde kwartaal van vorig jaar, die toen 561 miljoen dollar bedroeg. De omzet nam iets minder sterk toe, maar nog altijd 16 procent ten opzichte van de 9,1 miljard dollar van een jaar geleden. In vergelijking met het derde kwartaal van 2001 is de omzet zelfs gestegen met 40 procent.
 
Ceo Michael Dell verklaarde dat zijn bedrijf voor het lopende vierde kwartaal een omzet verwacht van 11,5 miljard euro en een winst van 28 dollarcent per aandeel. Dat zou betekenen dat de winst zal toenemen met 22 procent in vergelijking met vorig jaar.
 
De winststijging van het afgelopen kwartaal beantwoordt aan de verwachtingen van marktanalisten en is deels te danken aan de gestegen verkoop in Japan, China, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242965). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×