Managed hosting door True

Novell legt plannen voor Netware uit

 

Novell-topmannen Alan Mark en Doc Hodges lichten de toekomstplannen voor netwerkbesturingssysteem Netware toe. Novell wil de toekomstige versie 7 baseren op de eigen Netware- en de Linux-kernel.

"Mensen kopen Netware voor de diensten die het biedt", stelt technologiestrateeg en systeemontwerper Mark. "En die diensten laten we draaien op andere kernels, waarbij Linux de eerste is." Bedrijfstechnoloog Hodges trekt de vergelijking met Novells directory-diensten (eDirectory, voorheen NDS), die al langere tijd op meerdere besturingssystemen draaien.
 
De twee technologen kunnen nog niet zeggen welke andere kernels Novell in de planning heeft. "Netware 7 is nu in ontwikkeling, dus veel is nog onduidelijk. Daar komt de komende maanden wel duidelijkheid in", aldus Hodges. Hij verwijst ook naar het veelzeggende feit dat de Europese gebruikersbijeenkomst Brainshare is verplaatst van mei naar september. De eerste bèta van Netware 7 moet ergens deze zomer uitkomen. "Die datum klopt exact", grapt Hodges.
 
Sommige diensten en functionaliteiten van Netware zijn naar voren gehaald in de planning. "Enkele zijn zelfs nu al in Netware 6.5 opgenomen. Andere, zoals zelfgenezing en -installatie, komen in versie 7", aldus Mark. Dat omvat automatische toewijzing en verversing van ip-adressen. "Als bijvoorbeeld het ip-adres van de server verandert, wijzigt Netware dat ook voor de daarop draaiende netwerkdiensten. Dat zou je anders allemaal handmatig moeten vernieuwen."
 
Daarnaast richt Novell zich op het virtuele kantoor, bijvoorbeeld werkgroepen binnen organisaties. Hodges licht toe: "Mensen gebruiken nu e-mail om samen te werken; ze verzenden bestanden naar elkaar en naar zichzelf om op een andere lokatie verder te kunnen werken. Daar is mail helemaal niet voor bedoeld. Wij leveren hulpmiddelen die echt ontwikkeld zijn voor samenwerken. Dat draait allemaal op een Java-server en is dus te gebruiken en te beheren middels een gewone webbrowser."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242833). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×