Managed hosting door True

Redback Networks beschermd onder Chapter 11

Het Amerikaanse bedrijf Redback Networks uit San Jose heeft chapter 11 bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd. Redback produceert breedband internetservers voor ISP's.

Redback Networks is opgericht in 1996 en staat genoteerd op de Nasdaq. Het levert breedband VPN, DSL en ip oplossingen voor telecom- en internet dienstenleveranciers. Sinds twee jaar hebben die echter de knip op de beurs. Volgens een recente studie van Infonetics gaven de dominante Europese aanbieders (zoals KPN) in 2002 liefst 30 procent minder uit dan een jaar daarvoor. En ook dit jaar is hun investeringsbudget nog eens met 12 procent verminderd.
 
Redback haalde twee jaar geleden het nieuws toen Belgacom Skynet besloot de falende Alcatel apparatuur uit zijn netwerk te halen en te vervangen door Redback servers.
 
In juli werd een schuldherschikkingsprogramma aangekondigd, maar Redback kon niet alle schuldeisers overtuigen en haalde het vereiste quotum niet. Dank zij Chapter 11 hoopt het alsnog iedereen over de streep te trekken. Het Amerikaanse netwerkbedrijf benadrukt dat het intussen 'business as usual' blijft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.