Managed hosting door True

Swift ziet omzet en winst groeien

 

De interbancaire netwerkorganisatie Swift zag in 2002 zijn omzet groeien van 515 miljoen euro in 2001 tot 579 miljoen euro in 2002, een stijging van twaalf procent.

De netto winst bedraagt 10 miljoen euro, terwijl in 2001 een verlies van vijf miljoen euro werd geleden. In deze winstcijfers zit reeds een afschrijving van vijftien miljoen euro die Swift aan zijn klanten terugbetaalde. Volgens Swift was de groei voor een belangrijk deel te danken aan de toename van het betalingverkeer met 18,7 procent. Deze toename is voor meer dan de helft toe te schrijven aan nieuwe marktinfrastructuren in Duitsland en in Engeland.
 
Opvallend is ook de toename in het effectenverkeer, met een groei van 24 procent. Swift stelt tevreden vast dat een derde van het berichtenverkeer van Swift te maken heeft met effecten, tegenover slechts 3 procent tien jaar geleden. Tijdens de voorstelling van de jaarcijfers stelde Swift ook zijn visie op de toekomst voor onder de noemer Swift 2006. Zelf vatten ze dit samen als 'financiële berichtendiensten veiliger en goedkoper maken'. Opvallend is ook de ambitie om Swiftnet wereldwijd te maken en de 'straight through processing' te verhogen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242677). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×