Managed hosting door True

Siebel voldoet in derde kwartaal aan verwachting

Siebel Systems heeft de financiële resultaten over het derde kwartaal, dat eindigde op 30 september 2003, bekend gemaakt. De resultaten zijn in overeenstemming met de 'management guidance' die op 22 juli is afgegeven.

De omzet in het derde kwartaal van 2003 bedroeg 321,4 miljoen dollar, waarvan 110 miljoen dollar komt uit de verkoop van licenties. De omzet uit onderhoud, consultancy en andere vormen van dienstverlening komt daardoor op 211,4 miljoen dollar.
 
Het netto verlies over het derde kwartaal van 2003, inclusief herstructurerings- en andere eenmalige kosten, bedraagt 59,3 miljoen dollar. De eenmalige kostenposten hadden betrekking op de eerder door het bedrijf aangekondigde aflossing van schulden en herstructureringen. Exclusief eenmalige kostenposten is er sprake van een nettowinst te bedrage van 16,1 miljoen dollar.
 
Herstructurerings- en andere eenmalige kostenposten over het derde kwartaal van 2003 hadden onder andere betrekking op herstructureringskosten ter grootte van 107,2 miljoen dollar, reductie van schulden en hieraan gerelateerde kosten ter grootte van 10,7 miljoen dollar, een belastingvoordeel in verband met beide kostenposten ter grootte van 42,5 miljoen dollar
 
Als gevolg van het afronden van deze eenmalige activiteiten is het bedrijf nu van mening dat het op schema ligt om het eerder gepubliceerde doel van een kostenverlaging van 30 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2003 en 40 miljoen dollar per kwartaal aan kostenbesparingen halverwege het jaar 2004 te bereiken.
 
Bij het vrijgeven van de financiële resultaten werd ook de overname van Upshot en een aantal eigendommen van Motiva bekend gemaakt. Upshot Corporation wordt voor een bedrag van 70 miljoen dollar in cash ingelijfd. Deze firma is een pionier op het gebied van het hosten van crm-toepassingen waardoor deze via internet kunnen worden aangeboden. De overeenkomst houdt in dat 50 miljoen dollar zal worden betaald op het moment van ondertekening van het overnamecontract, terwijl de resterende 20 miljoen dollar verspreid over 2003 en 2004 wordt voldaan.
 
Verder neemt Siebel een aantal eigendommen van Motiva over. Dit is een aanbieder van enterprise incentive management (eim) software. Siebel verwacht dat een uitgebreide variant van deze software nog voor het einde van dit jaar beschikbaar komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.