Managed hosting door True

Tulip draait eerste half jaar positief

Het Nederlandse Tulip heeft het eerste half jaar van 2003 met een positief resultaat afgesloten. De winst is voornamelijk toe te schrijven aan schikking met Dell die in juni werd overeengekomen.

De omzet nam in de eerste zes maanden van 2003 toe tot 54,2 miljoen euro. Een jaar geleden bleef men nog steken op 29,8 miljoen. Nu is er ook weer sprake van winst. Het operationele bedrijfsresultaat bedraagt 10,3 miljoen euro, waar vorig jaar nog 3,6 miljoen met rode pen in de boeken werd gezet.
 
De cijfers zijn positief beïnvloed door de schikking met Dell over vermeende inbreuk op patentrechten door de Amerikaanse pc-leverancier. Tulip zou in totaal 49,5 miljoen dollar krijgen waarvan (iets) minder dan 10 miljoen rechtstreeks. Dit laatste bedrag is in de resultaten meegenomen.
 
Een pluspunt voor Tulip is dat de brutomarge op producten en diensten fors is toegenomen; van 19,5 procent in 2002 naar 30 procent nu.
 
In het eerste halfjaar van 2003 heeft Tulip tezamen met Wortmann AG gewerkt aan een verdere optimalisatie van het distributiemodel voor de desktop- en server activiteiten, het verder ontmantelen van de verkooporganisaties (Benelux, Frankrijk, Italië en Engeland), het overbrengen van de notebook productie en distributie naar het eerder genoemde Wortmann en het vercommercialiseren van de kennis en technologie van Tulip (onder meer het akkoord met Ironstone in verband met Commodore).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.