Managed hosting door True

De Goudse is eerste klant voor Scoz

 

De Goudse neemt voor vijf jaar ict-diensten af van het Service Center Oracle Zorg (Scoz). Daarmee is deze verzekeraar de eerste klant van dit initiatief van Pinkroccade en Oracle.

De twee it-bedrijven startten afgelopen januari met hun Scoz. Dit Apeldoornse centrum biedt ict-ondersteuning aan de administratieve organisaties van zorgverzekeraars. Het gaat om de backoffice met administratieve taken als polisregistratie en declaratie- en Awbz-afhandeling.
 
Verzekeraar kunnen zich abonneren en dan het Oracle-softwarepakket Openzorg en de bijbehorende infrastructuur gebruiken. Uitbesteding van (delen van) de administratie is ook mogelijk.
 
Volgens Pinkroccade en Oracle profiteren deelnemende zorgverzekeraars van de schaalgrootte en het gedeelde gebruik van de ict-infrastructuur en de applicaties. Daardoor dalen hun (ict-) bedrijfskosten. Ook zou de dienstverlening aan klanten kunnen worden verbeterd. Met zorgverzekeraar De Goudse, die zelf de kennis van de zorgprocessen aanlevert, is nu de eerste klant voor het Scoz binnengehaald.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/242305). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×