Managed hosting door True

KPN schrapt meer banen dan verwacht

 

KPN schrapt meer banen dan verwacht. Dat blijkt uit cijfers die vandaag bekend zijn gemaakt. Tussen 2008 en 2010 worden 2000 banen meer geschrapt dan aanvankelijk is voorspeld.

KPN wil extra kosten besparen door tussen 2008 en 2010 ongeveer tweeduizend banen meer te schrappen dan het bedrijf al in 2005 had aangegeven. Het snijden in het personeelsbestand moet leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing van 110 miljoen euro in 2010. Daarnaast hoopt KPN 130 miljoen euro per jaar te bezuinigen door het aantal externe medewerkers met 1300 terug te brengen. Het schrappen van de 2000 banen komt bovenop het  schrappen van 8000 banen op termijn, waarmee KPN in 2005 naar buiten kwam.

KPN zag in het vierde kwartaal van 2007 de brutowinst (voor rente, belastingen en afschrijvingen) uitkomen op 1,22 miljard euro. In 2006 werd over het vierde kwartaal een brutowinst van 1,15 miljard euro geboekt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2334543). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Werkelijk schandalig met zulke winstcijfers.!!!

Oudere medewerkers en deeltijdwerkers worden inmiddels vakkundig in kleine aantallen eruit gewerkt, middels een "in onderling overleg" instemming.. De bonden vinden het niet nodig daar iets aan te doen. Resultaat is dan ook dat de jongere garde ook maar opstapt, want die zien het bij zo'n bedrijf ook niet echt zitten.

KPN biedt steeds meer waarde in de vorm van diensten aan haar klanten en handhaaft zich steeds beter in het internationale tele geweld. Wellicht een idee om daar ook eens aandacht aan te geven.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×