Managed hosting door True

Uitzendbranche stuurt digitale facturen

vacature

De uitzendbranche heeft sinds het begin van dit jaar een nieuwe standaard voor het versturen van digitale facturen tussen uitzenders en hun klanten. De standaard is opgesteld door de Stichting Elektronische Transacties Uitzendbranche (Setu).

Het nieuwe digitale factuurbericht moet de betrouwbare uitwisseling van factuurgegevens tussen inleners en uitzendondernemingen vereenvoudigen. Het ontwikkelde bericht is een open Nederlandse standaard, gebaseerd op de internationale HR-XML-norm. Deze nieuwe standaard vervangt de eerdere standaard die is opgesteld door het initiatief PleinU.

Oprichter van Setu is de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU). Setu ontwikkelt en beheert de standaarden voor elektronisch berichtenverkeer en biedt ondersteuning aan deelnemers.

Gewerkte uren

In februari komen ook berichten beschikbaar voor het aanvragen en plaatsen van kandidaten en voor het rapporteren van gewerkte uren. Hiermee kan het complete proces van aanvraag tot facturatie met Setu-standaarden elektronisch worden gedaan.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.